FRAMBOZENCAKE MET KOKOS EN WITTE CHOCOLA

High and low


Mijn dochter nodigde me voor mijn verjaardag (‘En het is ook nog voor moederdag!’) uit voor een high tea in het Barista Café, een populaire koffietent in het centrum met alleen maar hipsters in de bediening. Er werd een etagère voor onze neus gezet met een schat aan hartige en zoete heerlijkheden: we konden rustig beginnen met een gezonde gazpacho en carpacciowraps om vervolgens via de scones en vruchtencakejes toe te werken naar death by chocolate in de 


vorm van een chocolate-mudcake. Tussen het gebak was nog kwistiggestrooid met mokkaboontjes en er lag voor allebei een pepermuntjebij, ter reanimatie neem ik aan. We kwamen een heel eind, maar toch stonden eraan het eind van onze tea-sessie nog allerlei lekkernijen overeind, die we metde beste wil van de wereld niet meer op konden. Maar daar kwam de vriendelijkejongeman die ons steeds van vers theewater had voorzien alweer aan, met tweekleine gebaksdoosjes, waarin we alles van onze gading mee naar huis konden nemen.


Op afdeling zoet van de etagère prijkte onder meer een roze frambozencakeje met witte chocolade. Daardoor geïnspireerd ging ik thuis met dezelfde ingrediënten aan de slag, voor een traktatie op het werk. Omdat het wit-roze gebak zo mooi afstak tegen de donkerbruine mudcake, maakte ik er ook brownies (zie recept) bij. Het voordeel van deze beide baksels is dat je ze in mooie vierkantjes kunt snijden, die je zo uit het vuistje weghapt. Gewoon achter het bureau, bij een bekertje thee uit de automaat. Low tea dus eigenlijk. Maar net zo lekker!  

Ingrediënten


      Voor een brownievorm van
      19 x 28 cm:

  • 150 gr boter

  • 180 gr witte chocolade

  • 210 gr fijne suiker

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel

  • 100 gr gedroogde kokosrasp

  • 3 eieren, losgeklopt

  • 250 gram frambozen (vers of diepvries)

  • poedersuiker

Bereiding

Stap 1


Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier.

Stap 2


Laat de boter en witte chocolade au bain-marie smelten. Niet op het vuur, want witte chocolade kan bij een te hoge temperatuur snel gaan schiften. Voeg de suiker toe en roer. Schenk het mengsel in een beslagkom en voeg het bakmeel en de kokos toe. Roer dit goed door elkaar en doe de eieren erbij. Roer nogmaals lichtjes door en schep dan de frambozen er voorzichtig door.

Stap 3


Schenk het beslag in de bakvorm en zet die 40 minuten in de oven, of tot de cake stevig is. Laat in het bak blik afkoelen, snijd in vierkantjes en strooi er poedersuiker over.


Aangepaste versie van recept uit Fresh & Fast van Michelle Cranston