PAPRIKA MET FETA VAN DE BARBECUE

Groente voor het tegenwicht


Bij de eerste zomerse avond kun je het rond een uur of vijf al ruiken: in de buurt gaan de barbecues aan. En in negen van de tien gevallen is de geur van braadworst dominant: kruidig, vet en onweerstaanbaar. Mannen worden er onrustig van en krijgen een onbedwingbare lust om ook hun leren schort om te doen, de grill uit de schuur te halen en daar vele soorten vlees op te bereiden. Prima hoor, zo vaak komt het er niet van, en als het 

dan eens een keer mooi weer is enwe hébben tijd en we kríjgen mensen te eten: leef je dan maar uit. Deze keer hadden we niet alleen sateetjes en burgers, respectievelijk zelf gemarineerd en gekruid, maar ook lamsbiefstukjes (van de Aldi, aanrader!). Maar tegenover al dat vleesgeweld mag ook wel een klein groentegerechtje staan. Toevallig had ik een lekker en makkelijk recept van mijn zus voor gevulde puntpaprika's. En daarmee kon ik mooi die nieuwe metalen schaaltjes uitproberen (ook al van de Aldi!) die we eveneens van haar hadden gekregen. Wij hebben een 

barbecue met zo'n deksel, die werkt als een oventje. Eigenlijk hetzelfde als de Green Egg, maar dan wat minder duur en bovendien veel minder zwaar. Het vlees, maar ook de groenten krijgen er een typische rooksmaak in.

Dat merkte ik toen ik een week later een bakje met gegrilde paprika's uit de vriezer meenam naar mijn werk (het heeft voordelen om veel te veel in te slaan!): toen ik ze in de magnetron opwarmde, kwam het barbecue-aroma me onmiddellijk weer tegemoet. Op een druilerige dag nog wel. En eigenlijk waren ze toen nóg lekkerder.


Ingrediënten


  • 4 puntpaprika's, eventueel verschillende kleuren, als die er zijn.

  • ong. 150 gram feta

  • handje zwarte olijven
  • 50 gram geraspte kaas


Bereiding

Stap 1


Snijd de paprika's in helften, laat het steeltje eraan zitten. Haal de zaadlijsten met de pitjes eruit.


Stap 2

Snijd de feta in kleine blokjes en snijd de olijven in plakjes (je kunt ook een pot olijvenplakjes nemen, nog makkelijker)

Stap 3

Verdeel de feta over de paprikahelften, verdeel daar de olijvenplakjes overheen en bestrooi met geraspte kaas. Dit kun je allemaal ruim van tevoren doen. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.


Stap 4

Leg de paprika's op de barbecue, eventueel op een metalen of aluminium schaaltje, als je dat hebt. Laat ongeveer 10 minuten garen, met de deksel op de barbecue.