SALADE VAN WATERMELOEN, FETA EN MUNT

Hoogzomersalade

 

Deze salade kun je eigenlijk alleen maken als de watermeloenen op hun best zijn, als het hoogzomer is, dus.  Sowieso komt het gerecht ook het best tot zijn recht op een warme, zomerse dag. Het is dan ook uitermate geschikt als bijgerecht bij een barbecue.

 



Ingrediënten

 

  • een halve watermeloen

  • 100 tot 150 gram feta

  • een rode ui

  • bosje munt

  • sap van 1 tot twee citroenen


Bereiding

Stap 1


Enkele uren van tevoren: pers de citroen uit en snijd de ui in dunne halve ringen. Doe de ui in een klein schaaltje of kommetje en doe er het citroensap bij, zodat de ui helemaal onder staat.  Dek af en zet in de koelkast. Door het citroensap wordt de ui zachter en minder scherp.

Stap 2


Vlak voor het serveren: snijd de watermeloen in blokjes en snijd ook de feta in blokjes. Doe meloen en feta bij elkaar in een schaal. Schep de ui met een vork uit het bakje, en voeg dit met aanhangend citroensap bij de salade. Sprenkel nog een beetje van het (inmiddels roze) citroensap over de salade. Snijd de munt in fijne reepjes (houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering) en voeg dit er ook bij. Schep voorzichtig om en garneer met wat blaadjes munt.