EIERSALADE

Het ei van Columbus


Iedereen kent het: je gaat even de inhoud van de koelkast inspecteren om te checken welke boodschappen er nodig zijn, en je oog valt op een doosje eieren, verdekt opgesteld   

achter een emmer Griekse yoghurt of een pot mayonaise . Nog bijna helemaal vol, terwij leen blik op krant of telefoon uitwijst dat de uiterste houdbaarheidsdatum met rasse schreden nadert. Wat nu eens?  Diezelfde avond nog een omelet maken of een quiche als avondeten is natuurlijk een optie, maar anders is een eiersalade maken ook een 

 

makkelijke en snelle methode om de inhoud van dat doosje in één keer te verwerken. Hardgekookt en vermengd met mayonaise, mosterd en groene kruiden leveren ze een heerlijk hartig hapje op, dat je nog best een paar dagen in de koeling kunt bewaren. Als het al zover komt, want als je het bij de lunch of borrel op tafel zet, is het zó verdwenen. 



Ingrediënten

 


  • 4 eieren (of meer natuurlijk, doe er dan ook wat meer van de andere ingrediënten bij)

  • 2 flinke eetlepels mayonaise (of yogonaise, wat je maar in huis hebt)

  • 1 à 2 theelepels pittige mosterd

  • halve theelepel kerriepoeder

  • paar takjes groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie of bieslook

  • peper en zout

Bereiding

Stap 1


Kook de eieren goed hard in ongeveer 7 minuten. Laat ze schrikken in koud water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes.


Stap 2


Meng de mayo en mosterd in een kommetje met het kerriepoeder. Snijd de groene kruiden fijn (ongeveer anderhalve eetlepel) en roer die er ook doorheen. Voeg wat peper en zout toe.


Stap 3


Meng de saus door de stukjes ei. Proef of er nog iets bij moet: peper, zout, mosterd of kerrie. Garneer met wat verse kruiden en eventueel een beetje kerriepoeder.