PASTA MET KRUIDEN-KNOFLOOKSAUS EN BROCCOLI 

Love story


De liefde van de man gaat door de maag, maar omgekeerd geldt dat ook. Catherine Keyl kan bij mij niet meer stuk nadat ik eens een interview met haar had gelezen waarin ze vertelt dat ze een man uitnodigde voor het eten en dat ze hem voor de vorm nog even vroeg of er dingen waren die hij niet lustte. Hij begon een hele lijst op te noemen met wat hij allemaal niet bliefde, waarna La Keijl de afspraak cancelde. You go Catherine!

Ik weet nog dat mijn geliefde me die vraag ook stelde toen ik, geheel tegen de internetdate-etiquette in, met hem afgesproken had bij hem thuis te komen eten, op onze eerste échte afspraak. ‘Ik lust álles,’ antwoordde ik naar waarheid. En dat 

sprak in mijn voordeel, vertelde hij mij later. Maar uiteindelijk ben ik de grote winnaar, want als er iemand lekker kan koken, is híj het wel. Hij schotelde me in zijn vrijgezellenflatje heerlijke knoflookgarnalen voor en gevulde kipfilet. In zijn piepkleine keukentje prijkte een gigantisch Smeg-fornuis. ,,Tja, ik hou nu eenmaal van koken en ik ga echt wel weer eens naar een huis met een grotere keuken,’’ verklaarde hij. Op onze allereerste rendez-vous, een paar weken daarvoor, verscheen hij al met tassen vol hapjes bij mij aan de deur, over van zijn verjaardag die hij net had gevierd. 

Toen we een aantal weken later hadden ingezien dat het wel heel goed klikte tussen ons en dat het 

op met de mededeling dat we die zondag patat en kipknotsen zouden

eten uit de frituurpan. Ik zat nog midden in de hallo-nu-ben-ik-aan-de-beurt-en-ik-hoef-toevallig-helemaal-niks!-fase. Maar dat was niet nodig: hij had nog wel iets in huis en nee, dat was helemaal niet veel werk, dat zou ik wel zien. Daar kwam hij dan aan, met een zak tagliatelle, een bakje kruidenkaas, spekjes, broccoli en knoflook. En maakte een heerlijke pastamaaltijd, die klaar was voordat de frituurpan op stoom zou zijn geweest. Zo, zei ik tegen de kinderen. Dit is nou J., die zullen jullie nog wel vaker zien.

Hij is er, al bijna twee decennia later, nog steeds. De frituurpan is de deur uit, tegenwoordig heb ik eigenlijk altijd zin om te koken. Op dat mooie Smeg-fornuis, dat bij ons in de keuken staat. En die pasta is ook een blijvertje.Ingrediënten

 

     

  • 400 g pasta, bijvoorbeeld tagliatelle

  • 2 bakjes kruidenkaas met knoflook, zoals Boursin 

  • 1 duobak spekjes (250 gr)

  • 2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 2 stronken broccoli, in roosjes

  • 2 el olijfolie

Bereiding

Stap 1


Doe de olie in een braadpan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de spekjes toe en laat zachtjes een beetje uitbakken.


Stap 2


Blancheer de broccoli 3 minuten, kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 3


Voeg de kruidenkaas toe aan het ui-knoflook-spekmengsel en voeg ongeveer 200 ml water toe, zodat een romige saus ontstaat. Voeg de geblancheerde broccoli toe en laat nog een minuut of 5 meekoken, tot deze beetgaar is. Voeg, als de saus te veel inkookt, nog wat water toe.


Stap 4


Schep op elk bord een bergje tagliatelle en schep de saus eroverheen.

unsplash