Kleine moeite


Sommige recepten zijn zo simpel dat ik er gewoon niet aan denk ze op deze site te zetten. Terwijl ik er misschien wel mensen een plezier mee zou 

kunnen doen. Deze champignonsoep maak ik altijd in een handomdraai, soms nog even voor de lunch, of als alternatief omdat ik ook soep heb gemaakt (pompoensoep of kikkererwtensoep bijvoorbeeld) die de kinderen niet blieven.

Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het is zo klaar. En het mooie is dat de reacties eigenlijk altijd opgetogen zijn, terwijl je er dus helemaal niet veel voor hoeft te doen. Wie wil dat nou niet?


CHAMPIGNONSOEP


Ingrediënten  • 1 ui

  • 400 gram champignons (zo’n groot bakje dus)

  • 2 à 3 tabletten groentebouillon
    vloeibare bakboter (ong. 25 gram) of roomboter, wat je wilt

  • 2 eetlepels bloem

  • ong. 100 ml kookroom

  • evt. wat groene kruiden, bijvoorbeeld bieslook


Bereiding

Stap 1


Snipper de ui en laat deze in de boter zacht fruiten in een pan met dikke bodem. Doe daarna de champignons erbij en bak deze op wat hoger vuur, zodat het vocht erin blijft. Doe dit eventueel in twee porties, voeg zo nodig nog wat boter toe.


Stap 2


Bestrooi de champignons daarna met de bloem en roer goed door, laat de bloem even meebakken. Zet een waterkoker aan met 1 tot 1,5 liter water en breng dit aan de kook.

Stap 3


Voeg daarna eerst een klein beetje kokend water toe aan het ui-champignon-bloemmengsel, roer even goed door en voeg daarna de rest toe. Doe de bouillonblokjes erbij. Laat een minuut of 5 à 10 zachtjes koken, tot de champignons gaar zijn.


Stap 4


Voeg de room toe. Maak verder op smaak met peper en zout. Knip bij het serveren eventueel wat groene kruiden over de soep (peterselie of bieslook), voor de gezelligheid.