PENNE MET KIP EN PESTO

Alles moet op


In AD Groene Hart stond een leuk bericht: restaurant De Florijn in Nieuwerbrug houdt komend weekend de provianddagen, waarbij ze vóór de zomervakantie alles opmaken wat nog in de proviand- en koelkasten ligt. De gasten krijgen een vriendelijk geprijsd verrassingsmenu aangeboden dat niet uit kliekjes bestaat, maar is samengesteld met ingrediënten die nog in huis zijn. Een sympathieke actie, die volgens mij goed bij de tijdgeest past. Thuis is koken met wat je in huis hebt natuurlijk nog een stuk makkelijker dan in een restaurant met betalende gastenIk bedoel: ze hebben maar te eten wat de pot schaft en anders zoeken ze maar een beter kosthuis, zo is het toch? Nou ja, zo slecht hebben ze het hier nu ook weer niet: eergisteren heb ik net voordat ik naar mijn werk moest nog verse pesto staan maken omdat mijn dochter dat zo lekker vindt op de tosti. Dat is nog een behoorlijke hoeveelheid geworden, daar moest ik vandaag maar eens iets mee doen. Meestal maak ik daar een gerecht van met spinazie, spekjes en spaghetti, maar nu wilde ik eens iets anders. Mijn kookboeken hielpen me deze keer niet verder, maar dan is er altijd nog Smulweb, de lekkerbekkencommunity waar je negen van de tien keer uitkomt

als je een paar ingrediënten intikt op internet. Ideaal als je eens iets anders wilt maken met spullen die op moeten, aangevuld met een paar verse boodschappen. Al snel had ik een lekker recept te pakken, geplaatst door Ilsje Koch. De benodigde pasta, knoflook en ui had ik nog in huis, de paprika’s (vier voor een euro!) haalde ik van de kromme-komkommerkar bij de groenteboer, waar alle ‘groenten met een vlekje’ op liggen die er óf niet zo mooi uitzien, óf die zo snel mogelijk op moeten. Het eindresultaat was verrassend lekker en alles ging dan ook helemaal op. Provianddag geslaagd.

Ingrediënten

 

     

 • 4 kipfilets

 • 4 à 5 tenen knoflook

 • ong. 50 gr. pesto (voor het recept, zie pasta pesto met groene asperges). Of gebruik dat potje dat nu eindelijk eens op moet.)

 • 2 rode paprika’s

 • 1 rode ui

 • 100 gr feta

 • 400 gr penne

  Bereiding

  Stap 1


  Snijd de kipfilet in blikjes. Snijd de paprika’s en ui in niet te kleine stukken. Pel de knoflooktenen. Doe dit alles in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en meng het geheel door elkaar. Zet in de oven en laat dit ongeveer 30 tot 40 minuten garen. Schep halverwege een keer om.


  Stap 2


  Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Stap 3


  Als de kip en groenten gaar zijn, haal de schaal uit de oven en zoek de knoflooktenen op. Pers die over de inhoud van de ovenschaal heen.


  Stap 4


  Voeg de inhoud van de ovenschaal toe aan de penne en meng alles door elkaar. Voeg ook de pesto toe en roer nog even door. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe. Schep op de borden en verdeel de feta erover. Serveer met een groene salade.